Ce este un bransament electric?


Bransamente electrice Bucuresti - Ilfov - Giurgiu


Conexiunea electrică este un element fundamental al furnizării de energie electrică către rezidențe, clădiri comerciale și industriale, reprezentând legătura fizică dintre rețeaua de distribuție a furnizorului de energie și proprietatea ta.


În această prezentare, vom explora în detaliu tot ceea ce ar trebui să cunoști despre un branșament electric, începând de la procesul de solicitare și instalare până la responsabilitățile tale în calitate de proprietar.

Pasul 1: Documentația pentru Aprobarea Tehnică de Racordare


Bransamente electrice Bucuresti - Ilfov - Giurgiu


Primul pas către conectarea la rețeaua de energie electrică a operatorului de rețea zonală presupune completarea unei cereri standard, în care se specifică tipul de branșament dorit (monofazat/trifazat). Cererea trebuie însoțită de diverse documente și avize. Este recomandabil să angajați o firmă autorizată pentru a vă asista, deoarece există termeni tehnici specifici ce trebuie respectați. De asemenea, pentru a obține autorizația de instalare, va trebui să obțineți un Aviz de Amplasament, care confirmă disponibilitatea soluției de racordare în zona dorită.


După depunerea cererii la rețeaua de distribuție, un proiectant va efectua o inspecție pe teren și va emite Aprobarea Tehnică de Racordare, un document esențial pentru a începe instalarea efectivă a branșamentului.

Pasul 2: Implementarea Coloanei de Alimentare / Prizei de Pământ / Buletinului PRAM


Bransamente electrice Bucuresti - Ilfov - Giurgiu


Orice branșament electric trebuie să includă o coloană de alimentare cu energie electrică, care trebuie să fie realizată de o firmă autorizată ANRE. Coloana de alimentare se întinde de la blocul de măsură amplasat la limita de proprietate până la tabloul electric și trebuie să respecte normele tehnice în vigoare. Este, de asemenea, necesar să se realizeze o priză de pământ conformă cu o rezistență > 4 Ohmi.


Buletinul PRAM este un alt document esențial care trebuie inclus în dosarul instalației electrice. Acest document este necesar pentru verificarea siguranței instalației și poate fi întocmit de o firmă autorizată de ANRE. Electricienii noștri pot efectua măsurători și pot completa dosarul necesar, asigurându-se astfel că toate aspectele sunt conforme cu reglementările.

Pasul 3: Dosarul de Instalație Electrică de Utilizare


Bransamente electrice Bucuresti - Ilfov - Giurgiu


Acest pas este crucial pentru încheierea unui contract cu o firmă electriciană specializată pentru a efectua lucrarea. Dosarul de instalație electrică trebuie să includă buletinul de verificare al prizei de pământ, schema monofilară și alte documente necesare. Echipa noastră poate să se ocupe de întocmirea acestui dosar și de eliberarea buletinului PRAM.

Pasul 4: Încheierea Contractului de Racordare și Implementarea Branșamentului Electric


Bransamente electrice Bucuresti - Ilfov - Giurgiu


După obținerea aprobărilor necesare, puteți încheia un contract cu o firmă specializată. Echipa noastră, GS CONSULT, are experiența și abilitățile necesare pentru a vă conecta la rețeaua electrică într-un timp eficient. Puteți alege să încheiați un contract direct cu firma de distribuție, dar acest proces poate dura mai mult, sau puteți opta pentru o firmă certificată de ANRE pentru a accelera procesul.